UK, Tedavi Edilemez Hastalıklara Yardımcı Olmak İçin £100M AI Fonu Başlatıyor

 
Değişken geçirmez aşılar üretmekten genetik hastalıkları önlemeye ve kanser tedavilerini geliştirmeye kadar, yapay zeka sağlıkta karşılaşılan en büyük zorlukların bazılarını çözmekte gerçekten paha biçilemez bir araç olabilir.

Bu bağlamda, UK, teknolojinin potansiyelini kullanmayı amaçlıyor ve daha önce tedavi edilemez hastalıkların tedavisinde çığır açabilecek alanlarda yapay zeka kullanımını hızlandırmak için £100 milyonluk bir fon başlattı.

Özellikle bu finansman, önümüzdeki on yıl için sektördeki hedefleri belirleyen Life Sciences Vision tarafından belirlenen sekiz kritik sağlık görevini daha da destekleyecek.

Nörodejeneratif hastalıklar, demans gibi hastalıklar bu listenin başında yer alıyor - yapay zeka, yeni hassas tedavilerin geliştirilmesini mümkün kılabilir. Örneğin, demans riski taşıyanları belirlemek, doğru hastaların doğru deneylere katılmasını sağlamak, etkili tedaviler geliştirmek ve terapilerin ne kadar iyi çalıştığına dair içgörüler sağlamak için sağlık verilerinden yararlanmada yardımcı olabilir.

Diğer anahtar alanlar arasında ruh sağlığı sorunları, kardiyovasküler ve solunum hastalıkları, aşı geliştirme, ilaç keşfi ve kanser tedavisi yer almaktadır. Finansman ayrıca NHS'e baskıyı azaltacak ve hastalar için bekleme sürelerini kısaltacak çözümler yaratmayı da amaçlamaktadır.

“Güvenli, sorumlu yapay zeka, sağlıkta yapılabilir olanlar için oyunun kurallarını değiştirecek, yeni terapiler, tanı araçları ve hastalarına daha fazla zaman ayırmalarını sağlayacak çalışma yöntemlerinin keşfi ve uygulanması arasındaki boşluğu kapatmada büyük rol oynayacak,” dedi Michelle Donelan, Bilim, İnovasyon ve Teknoloji için Devlet Sekreteri.

Bu program, tüm sağlık ekosistemini bir araya getirmeyi amaçlamaktadır ve akademiden, endüstriden, NHS'den ve klinik uzmanlardan teklifler beklemektedir. Önümüzdeki 18 ay içinde, UK'nin “en büyük” klinik ihtiyaçlarına yönelik yeni teknolojilerin test edilmesine yatırım yapmayı planlamaktadır. Önümüzdeki beş yıl içinde, hükümet ayrıca ruh sağlığı araştırmalarını dönüştürmeyi de ummaktadır.

£100 milyonluk yatırım, tedavi edilemez hastalıkların tedavi edilme hedefine biraz kısa düşse de, umarız bu bilimsel atılımlara yol açar ve yapay zekanın gücünün iyi amaçlar için kullanılmasının yolunu açar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar