Kloudfuse: Veri Gözlemlenebilirliğine 23M$'lık Dev Yatırım


Felaket sistem arızalarından kurtulmak, kör bir pilot gibi uçarken oldukça zordur. Ancak, birçok şirket, yazılımları ve kritik altyapıları söz konusu olduğunda tam da bu şekilde — daha çok veya az — "kör uçuş" yaptıklarını kabul ediyor.

Logz.io tarafından yapılan son anketlere göre, gözlemlenebilirlik platformu sağlayıcısı, işletmelerin %64'ü, temel sorunları teşhis etmek için ihtiyaç duydukları verilere erişimde karşılaştıkları engellerden dolayı, ortalama bir saatten fazla süre ile kurtarma süresi bildiriyor.

Şu anda gözlemlenebilirlik sağlayıcılarının eksikliği yok ve birçokları bu soruna kesin çözümler sunduklarını iddia ediyor. Ancak Krishna Yadappanavar — daha önce Springpath isimli bir startup'ı kurmuş ve bu şirketi Cisco'nun 2017'de 320 milyon dolar karşılığında satın almasını sağlamış — piyasada hala bir yer olduğunu düşündü.

Springpath meslektaşı Ashish Hanwadikar ve eski VMWare mühendisi Pankaj Thakkar ile birlikte Yadappanavar, farklı hesaplama ortamları genelinde veri gözlemlenebilirliği için çeşitli araçlar sunan Kloudfuse'u kurdu. (Evet — bu "CloudFfuse", "C" yerine "K" ile yazılıyor.) Kloudfuse bugün, Newlands'ın öncülük ettiği ve Blumberg Capital, Aspenwood Ventures, High Sage ve Exponent'ın katıldığı, 17 milyon dolarlık Seri A turunu da içeren toplamda 23 milyon dolarlık finansman ile gizlilikten çıktı.

Yadappanavar, TechCrunch'a yaptığı bir e-posta röportajında şunları söyledi: "Hanwadikar, Thakkar ve ben, gözlemlenebilirliği yönetmek, veri ve analiz sorunlarını gidermek için önemli zaman harcayan ve otomasyon kapasitelerinden yoksun geliştiricilere, DevOps ve site güvenilirlik mühendislerine yardımcı olacak bir fırsat gördük. Birleşik bulut gözlemlenebilirliğini şirketlere daha erişilebilir ve ölçeklenebilir hale getirmek, artan kartinaliteyi yönetmelerini sağlamak, daha fazla kontrol kazanmalarını ve maliyetleri düşürmelerini sağlamak amacıyla Kloudfuse'u kurduk."

Kloudfuse'un platformu — teknik olarak gözlemlenebilir veriler için merkezi bir depo olan bir veri gölü — müşterilere çeşitli yazılım uygulamalarından ve makinelerden metrikleri, olayları, günlükleri ve izleri analiz etme olanağı sunuyor. Kloudfuse, verilerde bir şeylerin ters gittiğini düşündürebilecek anomaliyelere otomatik olarak onları uyarır.

Yadappanavar şöyle devam etti: "Yüksek faiz oranları ve yaklaşmakta olan bir resesyon korkusu gibi ekonomik faktörler, organizasyonları gözlemlenebilirlik faturalarını düşürmeye zorluyor. Bu nedenle, şirketler düşük maliyetleri korurken güvenlik, verimlilik ve performanstan ödün vermemek arasında bir denge kurmaya zorlanıyor... Kloudfuse, şirketin büyüklüğüne, sektörüne ve yapısına bakılmaksızın tüm şirketleri etkileyen önemli bir sorunu çözmeye yardımcı olarak, muhtemel ekonomik zorluklara karşı iyi bir hazırlığa sahip."




Yorumlar

Popüler Yayınlar