"Son Beatles Şarkısı": Hayranlar İçin Ne Anlam İfade Ediyor?

 

2 Kasım'da yayınlanan 13 dakikalık bir belgeselin ardından, dünya genelinde milyonlarca hayranın büyük sevincine neden olan "son Beatles şarkısı" yayınlandı.

Perşembe günü, Liverpoollu rock grubu The Beatles, 'Now and Then' adlı son şarkılarını piyasaya sürdü. Bu şarkı, 50 yılı aşkın bir süre önce dağılan bir grubun sona ermesinin yanı sıra, grubun dünyaya sunduğu kültürel mirasa da bir veda niteliğinde.

Şarkı, bir bakıma yeniden işlenmiş bir eserin yeniden işlenmesi olarak da kabul edilebilir. John Lennon'a ait eski bir piyano demosu ve ardından 90'ların bir dönem projesinde George Harrison'ın gitarıyle tekrar hayat bulan parça, şimdi 2023'te, 80 yaşını aşmış kalan iki Beatles üyesi Paul McCartney ve Ringo Starr tarafından son rötuşlarıyla tamamlandı.

Grubun YouTube kanalında Çarşamba günü yayınlanan belgeselde, şarkının parçaları duyulabilir; orijinal prodüktör George Martin'in oğlu Giles Martin tarafından düzenlenen yaylı çalgı düzenlemeleri, baş gitar ve John Lennon'ın izole vokalleri gibi. Bu şarkı, hayatımı ve pek çok kişinin hayatını değiştiren bir grubun duygusal bir veda töreni niteliğinde.

Hayranlar İçin Tanıdık Bir Hissettirme Yöntemi: "Son Beatles Şarkısı"

13 dakikalık bir belgeselin ardından, "son Beatles şarkısı" 2 Kasım'da yayınlanarak dünya genelinde milyonlarca hayranı mutlu edecek.

Perşembe günü, Liverpoollu rock grubu The Beatles, 'Now and Then' adlı son şarkılarını piyasaya sürdü. Bu şarkı, yarım asır önce sona eren bir grubun sonunun yanı sıra, grubun dünyaya sunduğu kültürel mirasa da bir veda işareti.

Şarkı, bir anlamda bir yeniden işlemenin yeniden işlenmişi gibi. John Lennon'a ait eski bir piyano demosu, daha sonra 90'larda George Harrison'ın gitariyle yeniden canlandırılan bir proje ve şimdi, 2023'te, 80 yaşını aşkın kalan iki Beatles üyesi Paul McCartney ve Ringo Starr tarafından son dokunuşlarla tamamlanan bir eser.

Grubun YouTube kanalında Çarşamba günü yayınlanan belgeselde, şarkının parçaları duyulabilir; orijinal prodüktör George Martin'in oğlu Giles Martin tarafından düzenlenen yaylı çalgı düzenlemeleri, baş gitar ve John Lennon'ın izole vokalleri gibi. Bu, hayatımı ve pek çok kişinin hayatını değiştiren bir grubun duygusal bir veda töreni niteliğinde.

Beatles: 'Final' parça 'Now And Then', önümüzdeki hafta tüm dört grup üyesiyle birlikte yayınlanacak. Görülmemiş Beatles fotoğrafı açık artırmaya çıkacak ve Fab Four ile ilgili pek çok efsaneyi çürütecek. Beatles, 'final' şarkılarını yayınlamak üzere mi?

Hayranlar İçin Tanıdık Bir His

2009 Aralık'ında 14 yaşındaydım, o yıl Noel için evimizin misafir odasının kapısında gizlenmiş hediyeleri dikizliyordum. The Beatles Rock Band video oyununu oynadıktan sonra bağımlısı oldum ve 'Octopus’s Garden' parçasına plastik Nintendo Wii davul pedleriyle vurmanın verdiği mutluluğu hâlâ hatırlıyorum. Ondan sonra Noel listemde tek bir madde vardı.

25'ini beklemek yerine, dev karton kutuyu dikkatlice açtım, kenarlarındaki seloteypi kırıştırmamaya özen gösterdim ve kimse evde yokken oyunu oynadım ve sonra tekrar yerine koydum. Ailem şaşkındı, ve sadece kutuyla poz verip fotoğrafı Facebook'uma yüklememden dolayı değil, çünkü daha önce böyle bir şey yapmamıştım.

Nirvana, BTS ya da Mumford & Sons gibi herhangi bir genç tutkunu gibi, insanın beyin kimyası kalıcı olarak ve daha iyiye doğru değişir.

Rock band oyunun çıktığı gibi, Now and Then'in çıkışı ve ünlü derleme albümler Red ve Blue'nun yeniden düzenlenmesiyle, grup hayranları bu şarkıları tekrar dinleyecek ve belki de ilk kez bu şarkıları dinlediklerinde hissettikleri duyguları yeniden öğreneceklerdir. Şüphesiz ki, ister kasıtlı ister değil, müziği yeni büyüyen bir nesile aktaracaklar. Büyük duygusal bir yankı

Sosyal medyada hayranlar, yeni single'ın çıkışından dolayı coşkulu paylaşımlar yaptılar; hem 60'lı yıllarda grubun birlikte olduğu zamanları yaşamış olanlar hem de hayatlarında ilk kez bir Beatles yayını deneyimleyecek olanlar. X'te, eski adıyla Twitter'da bir hayran şöyle dedi: “Ben bir Beatlemaniac'ım ve ilk kez bir Liverpool 4 single'ının çıkışını yaşayacağım.”

“Sanırım tüm Beatles hayranları ve maniac'lar bugün 'çocuk' olmaktan heyecan duyuyor,” diye ekledi başka bir Japon hayran yeni şarkı hakkında, “Bu, ilkokul gezisi öncesindeki gün gibi!”

Annemle babamın doğduğu dönem olan 90'ların sonlarındaki single'ların yayınlanmasından bu yana, bu, benim tam olarak farkında olduğum ilk Beatles yayınıdır. Tüm müzik kataloğunun yeniden düzenlenmesini, süper deluxe 60. yıl dönümü yayınlarını, Peter Jackson'ın yakın tarihli mini serisini ve daha pek çok şeyi gördüm ama bu, benim ve pek çok genç hayranın yaşamındaki ilk yeni şarkı. Ve sonunda…

2010'ların mop-top gençliği, onlarca yıl önce dağılmış bir grup etrafında dönen kişiliğiyle, bu parçayı yazmak ve ergenlik ambivalansından beni sarsan gruba benim saygılarımı sunmak için mutlu.

2023'te yeni bir Beatles şarkısı hakkında konuşuyor olmak, sadece birkaç hafta önce çıkan yeni Rolling Stones albümüyle birlikte, kültürel anlamda neredeyse bir uncanny valley, Frank Sinatra'nın bir iPad kullanıyormuş gibi.

Yine de, AI'nın teknolojik avantajlarına ve müzik tarihindeki en çok kutlanan gruplardan birinin kalıcı etkisine inanılmaz bir övgüdür ki, bu şarkıya sahibiz. Genç ve yaşlı hayranlar için alınacak ders, sevdiğiniz şeyler ve insanlar üzerinde hiçbir bölümün tamamen kapalı olmadığıdır - ister geçmişinizin müziği olsun, ister hepimizin yanımızda taşıdığımız diğer sevgiler olsun, daima.

Yorumlar

Popüler Yayınlar